Etiquetes

dilluns, 18 de juliol de 2011

el dilema del Teledeporte...

És de riure, però és una situació completament real que passa a l'escala de veïns d'uns amics...conec una escala de veïns que ténen correctament instal.lada l'antena de televisió i enganxen uns 70 canals de TDT, tots encantats mirant intereconomía uns, clantv els que ténen nens, sálvame tot el dia a NEOX, etc. El gran avantatge de la TDT és que hi ha varietat. Però recentment, en l'últim canvi de freqüencia de l'ubicació del canal Teledeporte hi han hagut discòrdies. En aquest edifici del que parlo hi ha 8 de 20 veïns afeccionats al futbol. D'aquests 8 només n'hi ha un que li agradi el ciclisme, que com si d'un ritual es tractés, mira el tour de França com la seva religió, de la qual n'és el primer adepte.

I el fet, és que en aquest edifici, ja no es veu el canal Teledeporte. El primer damnificat ha sigut és clar l'afeccionat al ciclisme..aquest ha parlat el tema amb el grup de fanàtics de veure esport, que no a practicar-lo no, a veure'l, i aquests, com que ara no és temporada encara de futbol ni de seleccions, l'han fet costat relativament.

Per veure el Teledeporte de nou, haurien de fer una reparació costosa a l'antena i és clar ningú hi està d'acord si encara hi ha 69 canals més, no ve d'un.

Però això sí, sempre existirà la paranoia, la malícia entre companys d'ascensor, que cada cop que el TDT falli sempre hi haurà algun veí que malpensa d'un fan de l'esport que vol espatllar l'antena i tots els altres canals perquè per fi es repari Teledeporte. Les comunitats de veïns amb TDT o sense, no canvien, i això és de riure i és real.

Dins la gran varietat de canals de la TDT s'ha creat la discòrdia...ara és Teledeporte, però quan el canal sigui clan TV només els pares amb fills reivindicaran la reparació de l'antena. Ja no hi és la unitat de l'únic canal de televisió, per sort, ni els set o vuit canals als que estàvem avesats amb l'analògica.

I paradoxalment, ara que hi ha més varietat per l'usuari, coincideix amb l'època on més televisions digitals de pagament e imagenios s'instal.len. La poca audiència de Teledeporte en la mencionada escala, resignada, començarà amb digital plus i gol television, i els altres que queden, també es seduiran amb la múltiple varietat de canals temàtics a un reduït preu,  i això exceptuant els que miren televisió per Internet i canals de sèries americanes o d'altres països tipus seriesyonkis.com, etc.,I al final què ens quedarà???Davant de 70 canals cada cop hi haurà més desunió, ningú mirarà el mateix, en les escales de veïns, els bars, què comentaran els nens al pati de l'escola?

I llavors, potser llavors, cada persona tindrà la llibertat de decidir quin tipus de telenotícies mira, a quina ideologia pertany, doncs no només hi haurà intereconomía o 3/24 si no 100 o 1000 tertúlies diferents de temes polítics cada cop més específics ,i potser llavors, només llavors, realment hi haurà llibertat d'expressió, d'opinió, d'informació. En certa manera, la meva hipòtesi de ciència ficció seria un paral.lelisme a l'era de l'Internet 2.0, amb la diferència que amb la nova televisió hi accediria molta més gent, tota la gent que discrepa del ordinadors, dels tablets i dels ebooks, que siguem sincers, són la immensa majoria arreu del món.

Doncs hi ha moltes cases on no hi ha ordinadors, però n'hi ha poques en las que hi falti un televisor. I llavors viuríem en una era global plena de caps quadrats però cada quadrat seria d'un color diferent, seria un caleïdoscopi màgic on tots seríem feliços al país de la llaminadura rosa, i per fi, plouria sempre al gust de tothom.

Altres ho expliquen millor que jo, i alguns ho veuen com un fet negatiu.

El cas és que fins d'aquí uns anys, no sabrem valorar el canvi de la televisió digital i només hi ha una cosa segura,  que el Sr. Pep, aquest any, haurà de veure el tour de França al bar. El que passarà l'any que ve, ningú ho sap, potser quan Teledeporte emeti tots els partits del Barça sense cobrar res, aquest canal serà indiscutible per tothom.
Hi ha coses que no canvïen. I a les escales de veïns, tampoc.