Etiquetes

dimecres, 22 de juny de 2011

només sé que no sé res

Jugava a un joc de taula d'endevinar preguntes i respostes. Cultura i actualitat. ¿Qui va ser el cèlebre autor de la frase NOMÉS SÉ QUE NO SÉ RES???

Opció 1: Descartes
Opció 2: Aristòtil
Opció 3: Sòcrates
Opció 4: Wilt de Tom Sharpe

Com va dir Descartes, Penso, després existeixo. Per tant no puc pensar i existir i contestar a la pregunta alhora...descartem aquesta opció, doncs. Opció 1 FORA!!
Aristòtil deia moltes coses i ara mateix no en recordo gaires. Però...L'ignorant afirma, el savi dubta i reflexiona, però si m'estic més minuts reflexionant..perdré el torn i la possibilitat de guanyar el formatget...Deixem Aristòtil per als del seu segle...Opció 2 tampoc.
Ara que hi caic, en Wilt de Tom Sharpe podria ben bé ser que fos ell!!Un personatge literari, tan atribulat de circumstàncies i terrabastalls, crític amb el sistema educatiu actual, el conillet d'índies de murphy. Va! M'arrisco! Que qui no s'arrisca no pisca!!Aposto per la opció 3...

I aquesta va ser la demostració empírica de que Sòcrates tenia raó. Només sé que no sé res. I qualsevol que ho pensi, que pensi que la facultat de la raó ens permet saber de la nostra existència. Descartes. Descartem el dubte, encara que dubtar, és de savis. Aristòtil. En fi no em queda més remei que llegir, i precisament el que aconsella en Wilt als seus alumnes: El senyor de les mosques!!