Etiquetes

divendres, 30 d’abril de 2010

Happiness TM de Will Ferguson

L'auto-ajuda és meravellosa, l'auto-ajuda et canvia et trastoca i et desencaixa la mandíbula de tant riure amb el llibre Happiness de Will Ferguson.El llibre és una sàtira i una crítica dels llibres d'auto-ajuda, anàlogament amb El Quixot, crítica dels llibres de cavalleria. Quantes veritats amaga el llibre Happiness TM, el personatge principal d'autor de llibre d'auto-ajuda revolucionari és magistral i les situacions, plenes de comicitat que desembarbussen l'estupidesa humana.
Fins a on pot arribar el fanatisme i l'idiotisme de les masses!!Doncs només s'ha d'haver anat a un bar de Barcelona el dia del partit Barça-Inter i haver vist nois joves, que deurien tenir altres preocupacions més prioritàries, plorant perquè un noi igual de la seva edat que guanya milions d'euros l'any, ha perdut un partit. Enlloc de preocupar-se del gran abisme que existeix entre ell i un jugador de futbol, es posa a plorar...per què??Per bajanades.
Will Ferguson fa una crítica social carregada de veritat, entenent veritat com una de les múltiples cares del prisme, entenent crítica social, com una de les múltiples cares de l'antisistema del món. Xiclets de caramels i floretes de colors, pintallavis vermell passió, sectes i revolucions..Gran obra literària que per mi hauria de tenir més rellevància de la que té.
Will Ferguson, jo sempre et recordaré per aquelles rialles d'aquell mes de febrer.