Etiquetes

dilluns, 11 de gener de 2010

les arrels del cabell

Tinc arrels al cap. No és que m'hagi crescut un oliver a la testa, no. És que fa dos mesos que no em tenyeixo. El tint espatlla els cabells, els resseca i a la llarga en provoca la caiguda. Tot i així..homes i dones, petits i grans omplen les peluqueries amb els pèls tintats.
Recordo un cop que, anant per el carrer, vaig veure una dona empastifada celles i cabell de color lila, estava tacant el móvil amb l'orella, havia sortit a fora perquè no hi havia cobertura a la peluqueria. Quin espectacle, acabava de veure un intent de bellesa quan en realitat era l'esperpent d'un pallasso tret d'una pel.lícula de terror. Quines coses els tints.
És per això que he decidit no tenyir-me mai més. Dic prou a l'esclavitud del color ensucrat, dic prou a les pròtesis diabòliques de les revistes del cor i a les corones d'espina-assecador de les princeses de l'amoníac.
De fet és com si en certa manera renunciéssim al nostre to natural de cabell, renunciem als orígens epigenètics de la humanitat quan pensem en mudar-nos al verd fosforí o al lila llampant.
Però tanmateix, es part del ritual de l'ornament que s'ha practicat en temps ancestrals en les diferents cultures d'arreu del món. A l'Àfrica es pinten la cara o es posen anells al coll, a la Xina fins fa poc s'enxiquien els peus, a Amèrica es posaven plomes d'ocells al voltant de la cara..Potser volien volar i no sabien com, els hindús que es pinten un punt entre les celles, potser volen de veritat veure-hi,amb el tercer ull, I què volem nosaltres quan ens tenyim??? Què pretenem?? Semblar extraterrestres, estels fugaços, globus de colors o núvols grocs dins un cel verd per sobre el prat vermell??
I aquells que ho fan per tapar la saviesa de color blanc del cap?La perenne joventut és realment possible?
Pensem en un instant en els autèntics desgraciats: aquells que no poden ni tan sols decidir si volen l'ornament o no. Aquells que mai podran canviar de color, aquells que ni es poden pentinar, més coneguts com els calbs. ¿Per què no es tenyeixen els calbs?