Etiquetes

divendres, 22 de gener de 2010

el circ de la televisió

Hi havia una vegada un circ anomenat espectacle televisiu...
Passeu i engegueu, passeu i engegueu, al canal 1 veureu persones sense vergonya explicant les seves intimitats a canvi d'un petit moment de fama il.lusori! Al canal 2 es parla de professionals autèntics del show mediàtic, anomenats personatges del cor...ficció o realitat? Al canal 3 un conjunt d'actors es dediquen a escenificar una trama fictícia plena de desamors, infidelitats, corrupcions i assassins, per a recordar-nos tota la misèria que té l'èsser humà! I així fins a 43 canals, per a distreure't del que realment importa LA VIDA REAL.
Oblida't de les relacions humanes, oblida't del que és humà, reflexionar o pensar en els esdeveniments de la vida diària, oblida't d'existir i converteix-te en un èsser passiu, similar e idèntic a la massa de la societat consumista i oblida't sobretot de la teva identitat.
Lluita per tenir una televisió de més polzades i més definició que la del teu veí, és normal si et sents malament per no poder estrenar cotxe nou cada any, o comprar-te el perfum de moda de cada temporada, el teu ordinador és una carraca i enlloc de comprar bons bistecs, gasta't els cuartos en una computadora més veloç, per a poder estar al dia dels fenòmens més importants del moment! Com és la cirurgia de la Belèn Esteban.
Però no ens oblidem que ens pensem que l'ensinistrament i homogenització de les masses no és un fet nou del segle XXI. Parlem de la falta de sentit comú, com si fos un fet nou. Ja els romans es desfogaven dels seus afers contemplant com els lleons es menjaven els més desgraciats, o com es distreia el poble quan, durant l'inquisició es cremaven vives a les "bruixes", o la fal.lera d'anar a missa cada dia i escoltar el discurs del capellà quan després es permetien actes tan cruels com la discriminació als jueus o a la gent de color. Ens oblidem de les orgies romanes, la fal.lera obsesiva dels grecs per un cos esbèltic, les batusses de galls que segueixen existint o l'afició als toros que data de temps ancestrals.
L'home el que necessita per a viure és pa i circ, és el que ha necessitat sempre i també segueix precisant ara. El que passa que el circ s'ha sofisticat i ara té forma de pantalla plana, i els lleons d'abans que es menjaven les persones ara són Beléns Esteban que ens idiotitzen a tots.