Etiquetes

dijous, 31 de desembre de 2009

Cap d'any...nit màgica????

Nit màgica per als països europeus i americans...Però i a Xina? I als països musulmans? I a l'Índia?? A vegades ens oblidem que no som tots els que seguiem el calendari que un dia va ser el calendari Gregorià del Papa Gregori XIII.
I la resta del mòn aliena a Roma??La majoria han perdut els seus calendaris autòctons i tan sols s'observen com una anècdota més del país, que ténen el seu propi calendari, com a la Xina, o els páïsos musulmans com un afegit a la seva pertenença religiosa institucional. Però i el calendari Maya??I tots aquells idiomes que s'han perdut o mort?
Alguns diran que és símptoma del progrés i de la constant globalització, paraula de que tant utilitzar la ha perdut el sentit.
Per què hi ha el canvi climàtic? Per la globalització. Per què aquesta crisis mundial? Per la globalització...Per què el terrorisme mundial?Per la globalització..
I quan un interessat vol saber exactament la definició de la globalització li pregunta a l'expert:
-Sr. expert què és exactament la Globalització???
-Doncs que cada vegada el mòn és més global...
I el sr. expert es queda tan ample! Ja n'hi ha prou de tòpics polisèmics i de paraules com canvi climàtic, desenvolupament sostenible, crisis, mercat lliure, tercer mòn, quart mòn i cinquè mòn. Si enlloc de buscar etiquetes tan boniques ens dediquèssim a buscar solucions concretes per a problemes concrets i locals, el mòn seria un lloc una mica més acceptablement global. Així que bon any 2010 globalment parlant, és a dir bon any ara i aquí, a la Xina, a Indonèsia i a Perú. Salam Alekum!!!